Antistigmakonferensen 2021 – Anmälan – Fysiskt

ANTISTIGMAKONFERENSEN 2021 - ANMÄLAN - FYSISKT

OBS! Det finns endast 7 platser kvar! Först till kvarn!
Var därför vänliga och ange ifall ni kan tänka er att delta digitalt eller inte om platserna mot all förmodan skulle vara tillsatta när vi har tagit emot er anmälan.

Karta och mer information finner du längre ner på sidan.

Antistigmakonferensen 2021 - Anmälan - Fysiskt
Kan ni tänka er att delta digitalt ifall det inte finns några fysiska platser kvar? *

Kom gärna i god tid! Vi öppnar dörrarna redan 12:30 så att alla skall kunna ta sin goodiebag och sätta sig på plats innan konferensen börjar.

PROGRAMMET:

13:00 – Introduktion
Det bjuds på musik och vår konferencier Ann Wirsén Meurling startar konferensen

13:30 – ”Hellre ensam än dömd”
Ambassadör Tarek Dirawi

14:00 – Bensträckare med musik och underhållning

14:10 – Ensamhet- Vad visar forskningen?
Föreläsare är docent Lena Dahlberg, verksam vid Högskolan Dalarna och Aging Research Center vid Karolinska Institutet.

14:50 – Fika, paus och underhållning

15:20 – ”Jag har inte bett om att bli räddad”
Ambassadör Michaela Eriksson

15:50 – Panelsamtal och avslutning
Förutom panelsamtal så avslutas konferensen med utlottning av Företagsupprop, Myndighetsupprop och föreläsning.

Vi vill under vår konferens lyfta ämnet ensamhet. Med våra ambassadörers egna erfarenheter, yrkesverksammas kunskap och vad forskningen säger vill vi försöka lyfta fram de olika perspektiven kring ämnet. Vi vill öka kunskapen för att bidra till en förändring kring de attityder och fördomar som finns kring ensamhet.

Vi är ensamma tillsammans
Vi alla har på något sätt påverkats av den rådande pandemin. Vi har inte kunnat träffa vem vi vill, när vi vill. Ensamhet, social isolering och folkets psykiska hälsa är några av de ämne som figurerat i många olika sammanhang det senaste året. Utifrån rådande restriktioner har både den fysiska, psykiska och sociala isoleringen varit ett faktum. I samband med när vi pratar om isolering finns ordet ensamhet ständigt med.

Ensamhet kan vara frivillig eller ofrivillig. Den kan vara objektiv eller subjektiv. Vi kan uppleva stark ensamhet fast att vi har många sociala kontakter och relationer. Vi kan känna oss ensamma även i andras sällskap. Känslan av ensamhet överstiger då den faktiska ensamheten. En del människor har få sociala kontakter, utan att känna sig ensamma alls.

Det som gemene man har fått känna på det senaste året är inget nytt för våra ambassadörer. Tvärtom. Det är så de har varit vana vid att leva.
Därför vet vi hur det känns.

Lena Dahlberg- Ensamhet
Ensamhet har negativa konsekvenser, bland annat i form av en ökad risk för psykisk och fysisk ohälsa. Men vad betyder det att känna sig ensam? Hur skiljer det sig från att vara ensam? Och måste känslan av ensamhet vara negativ? Det här föredraget kommer att reda ut begreppen kring ensamhet och även peka på vilka förhållanden som ökar risken för ensamhet bland äldre personer.
Föreläsare är docent Lena Dahlberg, verksam vid Högskolan Dalarna och Aging Research Center vid Karolinska Institutet.