Antistigmakonferensen 2021 – Intresseanmälan

ANTISTIGMAKONFERENSEN 2021 - INTRESSEANMÄLAN

OBS! Det finns endast 40 platser tillgängliga och kan eventuellt ställas in pga fortsatt pandemi
Var därför vänlig och ange ifall ni kan tänka er att delta digitalt eller inte ifall så sker efter att vi har tagit emot er anmälan.

KONFERENSEN ÄR HELT KOSTNADSFRI

Antistigmakonferensen 2021 - Intresseanmälan
Vill ni delta digitalt eller fysiskt? *
Kan ni tänka er att delta digitalt ifall det inte finns några fysiska platser kvar eller avbokas pga fortsatt pandemi? *
Hur hittade ni till detta formulär? *

När?
Torsdag 11/11 – 13:00-16:30

Var?
FYSISKT: Kulturkvarteret, Kristianstad
DIGITALT: Livesänt webinarium

I NOVEMBER ÄR DET DAGS FÖR VÅR 4:e ANTISTIGMAKONFERENS!

I år kommer vi förhoppningsvis kunna hålla konferensen både fysiskt och digitalt. Konferensen är helt kostnadsfri!

Vi vill under vår konferens lyfta ämnet ensamhet. Med våra ambassadörers egna erfarenheter, yrkesverksammas kunskap och vad forskningen säger vill vi försöka lyfta fram de olika perspektiven kring ämnet. Vi vill öka kunskapen för att bidra till en förändring kring de attityder och fördomar som finns kring ensamhet.

Vi är ensamma tillsammans
Vi alla har på något sätt påverkats av den rådande pandemin. Vi har inte kunnat träffa vem vi vill, när vi vill. Ensamhet, social isolering och folkets psykiska hälsa är några av de ämne som figurerat i många olika sammanhang det senaste året.
Utifrån rådande restriktioner har både den fysiska, psykiska och sociala isoleringen varit ett faktum. I samband med när vi pratar om isolering finns ordet ensamhet ständigt med.

Ensamhet kan vara frivillig eller ofrivillig. Den kan vara objektiv eller subjektiv. Vi kan uppleva stark ensamhet fast att vi har många sociala kontakter och relationer. Vi kan känna oss ensamma även i andras sällskap. Känslan av ensamhet överstiger då den faktiska ensamheten. En del människor har få sociala kontakter, utan att känna sig ensamma alls.

Det som gemene man har fått känna på det senaste året är inget nytt för våra ambassadörer. Tvärtom. Det är så de har varit vana vid att leva. Därför vet vi hur det känns.