Ida Magnusson

Ida Magnusson

Ambassadör

Kort presentation

Under Ida Magnussons föreläsning får vi följa hennes livshistoria, hur den psykiska ohälsan utvecklades och hur hon idag har lyckats skapa ett meningsfullt och bra liv.

Bakgrund

Ida var bara 13 år gammal när hon för första gången började må dåligt. Den bristande självkänslan gjorde det svårt för henne att ta emot komplimanger och känna att hon dög som hon var. Det hon inte visste då var att hela hennes tonår och egentligen större delen av hennes vuxna liv skulle kantas av depressioner, antidepressiva mediciner och samtalsstöd hos många olika samtalskontakter.

Beskrivning av den psykiska ohälsan

2015 fick Ida sin första diagnostiserade depression, vilket hon beskriver som en helt annan upplevelse än att bara ”må dåligt” . Depressionen kom följt efter en våldtäkt två år tidigare, som också ledde till PTSD. Därefter har Ida levt med återkommande depressioner, varit inlagd i slutenpsykiatrin, haft kämpiga år med ångestproblematik vilket hon senare diagnostiserades med GAD.
Idas föreläsning är periodvis ganska mörk med förtvivlan och en känsla av att bära ett andra världskrig inombords, samtidigt som man försöker hålla uppe alla fasader om att det egentligen inte alls är så. Men den är också fylld av hopp och vikten i att bli sin egna vän för att orka kämpa i svåra tider.

Vändpunkten i livet

Efter många år av psykisk ohälsa har Ida tack vare all frustration i hennes olika tillstånd lyckats vända det till en drivkraft att vilja hjälpa andra. Ida berättar också om alla de små ljusglimtar som fått henne att orka kämpa vidare. Idag brinner hon för att hjälpa andra människor och vill med all hennes kunskap förmedla olika tillvägagångssätt och verktyg att använda sig av när man känner att man håller på att bli låg. Ida vet också av erfarenhet att det lönar sig att kämpa för att det är så mycket härligare att må bra när man väl får göra det.

Hur ser livet ut idag?

För tillfället jobbar Ida som undersköterska i hemvården, men har planer på att plugga till socionom för att sedan jobba som kurator. Idas mål är att få hjälpa människor som kämpar med sin psykiska ohälsa och vara en förebild för andra.

Vad kan åhöraren förvänta sig av föreläsningen?

Idas föreläsning är en väldigt sårbar och naken historia om de allra djupaste dipparna men också om livsglöden som aldrig släcks. Om förtvivlan och hopp. Inblicken i en liten flickas värld som inte älskade sig själv, men idag har lärt sig att man kommer så mycket längre i livet genom att våga vara snäll emot sig själv.

Övrigt

Ida föreläser för alla målgrupper då hon upplever att både unga som vuxna kan känna igen sig i hennes historia.

BLOGGINLÄGG AV IDA

Glassplitter

Min väg tillbaka till ett friskt liv är lång och kommer fortsätta kantas av många motgångar. Vägen är mer ofta än sällan fylld av glassplitter man måste ta sig igenom. Varje steg gör ont. Tar emot. Men man måste ändå

Läs mer »

Konkreta tips mot ångest

Jag sitter på balkongen. Detta är min tredje sjukskrivning på 5 år. Tredje av tredje arbetsplatsen jag blir sjukskriven på. Jag är snart 24 år och har haft tre stycken depressioner. Nu har jag tydligen en utmattning ovanpå det också.

Läs mer »

BOKA DIGITAL FÖRELÄSNING MED IDA

Kommentarsfunktionen är stängd.