Marielle Back

Kort presentation

Marielles föreläsning handlar om livsöden som är avgörande för hennes fortsatta historia. Depressioner som gör henne till den hon är idag. Psykotiska upplevelser. Där hon kämpat för att hålla sig levande längre perioder. Återhämtning efter återhämtning. Till slut hamnar hon i en situation där hon bestämmer sig för att helt och hållet bli en bättre människa, med drömmar och mål.

Bakgrund

Sedan barnsben har Marielle varit extra känslig, för kritik, andras energier och trauman. Alltid känt in vad andra har för behov före sina egna. Växt upp utan pappa, och med en mamma som haft psykisk ohälsa i perioder. Då hennes föräldrar inte var lika emotionellt mogna alltid, fick Marielle ta på sig föräldrarollen tidigt.

Det har varit tungt för henne att växa upp då allt kändes tio gånger mer. Vilket skapade först och främst ångest och depressioner tidigt. Som sedan utvecklades till mer humörsvängningar. Rollen som den sjuke fick Marielle sedan ta på sig.

Beskrivning av den psykiska ohälsan

En högkänslig individ som tappert försökte ta sig igenom livets stora prövningar. Mobbning förekom, utanförskap och egen resa. Att hitta sig själv i en värld som ständigt försöker få dig att bli någon annan. Relationer som gick upp och ner. Trauman över att ha blivit lämnad skapade stort ångestpåslag. Bipolär typ 1 som ständigt gjorde sig påmind. En lättare psykossjukdom.

Vändpunkten i livet

Den delen där hon reser sig efter utbrändhet, psykos och att bli lämnad av den stora kärleken, så börjar hon sakta från grunden att bygga upp sig. Mycket ensamhet som infaller. Drivet av att vilja bli en bättre människa. Lyckas med det hon alltid velat. Hjälpa andra och sig själv till ett bättre mående.

Hur ser livet ut idag?

Numera arbetar Marielle som föreläsare via Hjärnkoll och ”starka tillsammans” som är hennes egna projekt. Hon ska snart ge ut sin första bok ”Elden som nästan slukade mig”. Annars går hon lite kurser, och vill i framtiden även coacha folk.

Vad kan åhöraren förvänta sig av föreläsningen?

En föreläsning där man tappar hakan nästan över hur många strider Marielle faktiskt gått igenom, och hur hon inte gett upp. Berättelsen om hur mörkt det än kan bli så finns det alltid något ljus. Hur tar man sig från botten upp mot toppen?

BOKA FÖRELÄSNING MED MARIELLE

Önskar du ha föreläsningen

Kommentarsfunktionen är stängd.