Lars Berglund – April 2021

Lars Berglund

Månadens Ambassadör - April 2021

– Varför är du Hjärnkolls ambassadör?

Därför jag gärna vill dela med mig av mina erfarenheter av psykisk ohälsa och försöka förklara att det kan finnas en mängd olika förklaringar att en person får, som i mitt fall, får en utmattningsdepression.

Att i rollen som ambassadör få möjlighet att berätta om det jag varit med om känns som en ynnest men också en läkande process för mig och istället för att bli en bitter person göra något konstruktivt av mina erfarenheter.

– Vad brinner du för?

Att prata och berätta. Har bl a jobbat som turistguide vid olika tillfällen och det är bland det roligaste som finns. Att få möjlighet att ta med människor till flydda världar och tider och riktigt se hur dom rycks med ger en riktig kick.

Försöker använda samma teknik i min föreläsning men i stället för att prata om andra platser eller personer är det jag själv som står i fokus, inte helt lätt alltid men minst lika utmanande och förhoppningsvis intressant för mina åhörare.

– Har du någon förebild?  

Har egentligen inga direkta förebilder snarare tvärtom, de personer som mer eller mindre bidragit till att jag hamnat där jag är idag skulle jag kalla mina ”anti” förebilder.

De om några har lärt mig hur man inte ska behandla sina medmänniskor och hur översitteri, härskartekniker, maktmissbruk osv kan ställa till med mkt mer skada på en individ än man kanske kan föreställa sig.

BOKA DIGITAL FÖRELÄSNING MED LARS