Lars Brandel – Augusti 2020

Lars Brandel

Månadens Ambassadör - Augusti 2020

– Varför är du Hjärnkolls ambassadör?

Jag är ambassadör för att kunna hjälpa andra människor att växa, unga som äldre. Jag har i alla levnadsår lidit av ångset och oro. Har alltid varit en känslig kille, det vi idag benämner som högkänslighet och detta har ofta min omgivning utnyttjat. Det har från och till skapat en dålig självkänsla. I denna berg- och dalbana har jag alltför ofta inte stått upp för mig själv utan låtit andra ta över.

Jag vill medverka till att människor vågar STÅ UPP FÖR SIG SJÄLV.  Vi har alla oanade krafter inom oss!

– Vad brinner du för?

Jag brinner för att skapa forum för män, gärna i olika åldrar. Många av oss män ”lider” (många utan att inse det själva eftersom en man inte får vara svag) av ensamhet, av att försöka leva upp till en myt om att en man ej får känna rädsla, en man skall vara ”stor och stark”.

Vi män behöver träffas och prata om mer än yrke och sport. Det kan vara i form av samtalsgrupper eller i en Maker Space-miljö där vi tillsammans jobbar med våra händer. Vi behöver ”öppna upp” och prata mer om livet, om känslor med varandra. Detta är en dold psykisk ohälsa som i sin tur kan skapa fysiska sjukdomar m.m.

– Har du någon förebild?  

Håkan Westling, som inte finns med oss längre. Rektor på Lunds Universitet och många andra uppdrag. En fantastiskt fin man, ödmjuk, inlyssnande samtidigt som han löste sina uppgifter med både hårda och mjuka nypor, allt efter vad situationen krävde – en stor man.