Alice Lindvall – Juni 2021

Alice Lindvall

Månadens Ambassadör - Juni 2021

– Varför är du Hjärnkolls ambassadör?

För att jag tror att min egen psykiska ohälsa hade kunnat förhindrats eller i alla fall dämpas om jag i ung ålder hade fått chansen att lyssna på någon som berättade öppet om sin historia. Jag tycker att det är jätteviktigt att visa att psykisk ohälsa kan ha många ansikten och att man kan hitta ett sätt att fungera i samhället trots att man inte mår helt bra. Jag tror också att jag bidrar med ett nytt perspektiv då jag alltid haft det så lätt för mig innan jag drabbades av min utmattning. Jag hade inte den stereotypiska tuffa uppväxten med en tuff skolgång och svårt för mig socialt – tvärtom har jag alltid haft två väldigt stöttande föräldrar, varit elitsatsande idrottare och toppresterande elev med väldigt mycket vänner omkring mig.

– Vad brinner du för?

Jag brinner för många olika saker, framförallt en destigmatisering av psykisk ohälsa. Sedan är jag passivt engagerad i (dvs jag håller mig uppdaterad kring och pratar gärna om) jämställdhet, svensk politik och HBTQIA+ bland annat. Jag lyssnar mycket på nyheter och dokumentärer och håller mig informerad kring vad som händer i omvärlden:)

– Har du någon förebild?  

Tror inte jag har någon. Jobbar aktivt för att jag själv ska bli den förebilden jag hade velat ha när jag var yngre dock.

BOKA DIGITAL FÖRELÄSNING MED ALICE

Önskar du ha föreläsningen