Jeanette Andersson – November 2020

Jeanette Andersson

Månadens Ambassadör - November 2020

– Varför är du Hjärnkolls ambassadör?

För att hjälpa andra som mår dåligt, att visa och berätta att det kan bli bättre. Jag vill visa att bara för att man lever med psykisk ohälsa är man inte mindre värd. Att inge hopp i andra människor, att visa andra att kan jag så kan du.

– Vad brinner du för?

Att sprida kunskap om psykisk ohälsa, jag skriver öppet om mitt mående, jag skäms inte för min psykiska ohälsa, det visar andra att vi är människor som varit starka ensamma alldeles för länge, att visa att det inte är fult eller farligt att be om hjälp.

– Har du någon förebild?  

Jag har många förebilder i min närhet, Erika Wilhelmsson är en av dom, en stark tjej som hjälper oss ambassadörer samtidigt som hon själv har egen erfarenhet och berättar öppet om sin erfarenhet, Michelle Nilsson, ordförande i NSPH Skåne, som besökt Riksdagen för att kämpa för psykisk ohälsa, alla ambassadörer som är ute och föreläser om sina erfarenheter, det är detta som är så starkt, att lyssna och få det bekräftat, jag är inte ensam längre, jag behöver inte vara stark själv, jag vågar be om hjälp och det visar alla mina förebilder.

BOKA DIGITAL FÖRELÄSNING MED JEANETTE