Kiriakos Backis

Kort presentation

Kiriakos berättar om vägen tillbaka till livet och arbetslivet efter 15 år sjukdom, resan som mobbat barn som började i Belgien genom ungdomen i Grekland och slutligen Sverige, situationen som kroniskt sjuk, utanförskap, skilsmässa, cancerbesked, hjärtproblem, samhällets press och förväntningar, bemötande hos myndigheter, positivitets- och ätstörningar. Han berättar om hur man skapar hopp och framtidstro i livet trots alla motgångar. Han delar med sig av drömmen om att driva ett eget projekt om hopp (som blev verklighet!), att skriva en bok, betydelsen av kulturen, maten, träningen och djuren i sin rehabilitering.

Bakgrund

Han har en resa som mobbat invandrarbarn med ADHD-diagnos, överlevt en nära döden-olycka,  haft en ungdom i Belgien och Grekland där han sökte sina rötter och slutligen kom han till Sverige efter fem år i Grekland utav inre sökande efter bekräftelse.

Beskrivning av den psykiska ohälsan

ADHD, PTSD, ångestsyndrom, ätstörningar, depression, kronisk smärta i 50% av kroppen, utbrändhet, mobbning och utanförskap.

Vändpunkten i livet

Efter en 12 år lång kamp med psykiska och fysiska smärtor, ätstörningar, depressioner med mera så blev det en omfattande utredning för diagnoserna ADHD och PTSD. Kiriakos bestämde sig för att använda sin erfarenhet för att hjälpa andra människor att må bättre och skapade sitt eget jobb och förverkligade sin dröm med att driva ett eget projekt kring hopp och lyckades tills slut komma ut i arbetslivet efter 15 år av sjukersättning. Idag lever han lycklig på landet, har köpt en häst och börjat rida, har börjat cykla och motionera, har gått ner närmare 30 kg och är bästa vän med maten. Maten som han älskar att laga mat. Han har fast jobb inom psykiatrin som PEER-support och har bevisat att det alltid finns en väg tillbaka! Hopp och framtidstro är hans nyckelord.

Hur ser livet ut idag?

Idag är Kiriakos över 50 år och fri från sjukersättningen. Han lever lyckligt med sin sambo på landet. Tillsammans med sin sambo hjälper dem barn som har det tufft, genom att använda deras häst. Kiriakos har även börjat att dansa igen.

Vad kan åhöraren förvänta sig av föreläsningen?

Att förhoppningsvis få hopp och framtidstro. Få höra att det aldrig är för sent i livet, oavsett ålder och oavsett hur tufft livet är och har varit, att komma tillbaka. Han använder sig gärna av: musik, humor, bilder och improvisation, sociala medier, workshops och studiecirklar för att nå ut med sitt budskap och sina föreläsningar.

Övrigt

Han talar 4 språk; franska, grekiska, svenska och engelska. Han föreläser för alla och kan anpassa sig till olika situationer och efter olika önskemål. Han föreläser gärna på svenska, engelska och franska.

VÄGEN TILL PASSION FÖR LIVET

Finns på nedan länkar och där alla andra poddar finns!

BOKA FÖRELÄSNING MED KIRIAKOS

Önskar du ha föreläsningen

Kommentarsfunktionen är stängd.