Hanna Hildeman

Hanna Hildeman

Ambassadör

Kort presentation

Hanna Hildeman berättar om sin krokiga väg ur självdestruktivitet.

Bakgrund

Hanna växte upp i en inskränkt, snobbtät medelklasshåla, i en utifrån sett problemfri kärnfamilj. I skolan var Hanna “duktig” (förutom i det sociala samspelet) och hemma var hon negativ och slarvigast i världen. Hon “ställde till det” mest hela tiden och har tidiga minnen av ångest och förlamande självkritik.

Beskrivning av den psykiska ohälsan

Första gången Hanna blev skickad till psykolog, var hon 9 år gammal. Hennes föräldrar kunde inte bjuda hem folk på middag utan att Hanna antingen rymde hemifrån eller la sig i ett hörn och skrek. Hon kunde inte somna på kvällarna eftersom hon var rädd att huset skulle börja brinna. Hos psykologen fick Hanna rita brandbilar, men det hjälpte föga, så hon slutade gå dit efter några gånger.

I högstadiet återupptogs kontakten med psykiatrin, efter att Hanna utvecklat ätstörningar och självskadebeteende. BUP kunde inte heller hjälpa, utan Hanna blev sjukare för varje gång hon gick dit.

Vändpunkten i livet

Hanna fick efter ett par vändor på behandlingshem och ett antal mindre lyckade försök att bli klar med gymnasiet, ADHD-diagnos när hon var 20. Det behövdes för att hon skulle få ihop sin spretiga självbild. Sen började en mycket gropig väg mot en fungerande tillvaro. 


Hur ser livet ut idag?

Idag är Hanna konstnär, rappare, mamma, Peer supporter, samtalsledare, föreläsare och mycket mer. Hon har fortfarande inte skaffat sig någon formell utbildning och tänker inte göra det heller. Däremot vill hon gärna förändra skolsystemet och brygga gap mellan till exempel psykiatri, somatik, självlärda/egenerfarna och skollärda.

Vad kan åhöraren förvänta sig av föreläsningen?

Det är med humor och självdistans som Hanna tar er med på sin berg-och-dalbana. Du får mer än gärna skratta.

Övrigt

Kan föreläsa på engelska.

BOKA FÖRELÄSNING MED HANNA

Önskar du ha föreläsningen

Kommentarsfunktionen är stängd.