Kommer du att rocka sockorna i dag?

Jag kommer. Varför?

Det svaret är väldigt enkelt jag gillar verkligen syftet med att rocka sockorna.

Att man hyllar olikheter och slår ett slag för ALLA människors lika värde och rättigheter.

Att man tillsammans kan se till att alla är välkomna i vårt samhälle. FN har bestämt att den 21/3 är det världsdagen för Downs Syndrome. Jag tycker det är jättehäftigt att man på flera ställen i världen gör det till en gemensam sak som uppmärksammas i press och sociala medier. Men hjälper det, gör det någon skillnad  för personer med Downs Syndrome att massor av människor världen över bär olika sockor under en dag och att det delas i sociala medier och press?

Ja, jag vet inte men jag tror att med kunskap minskar fördomar och när massor av människor går samman och gör det till en gemensam sak då sprids ju också kunskap.

Sedan tror jag inte detta räcker utan att det finns massor mer att göra men det är ju en jättebra början tycker jag. Så gott folk, kom igen – låt oss rocka sockorna i dag för att sprida budskapet att en person med Downs Syndrome (och givetvis alla andra som av någon anledning skiljer sig från den stora mängden ) är en människa med samma värde och rättigheter som du och jag och alla andra med.

Martina Hägerklint
Ambassadör (H)järnkoll Skåne

Kommentarsfunktionen är stängd.