Idag rockar vi sockorna.
För helt ärligt vad vore världen utan människors olikheter? Det är våra olikheter som gör oss till de unika individer vi är. Det är våra olikheter som gör världen till en vänligare och vackrare plats. Det är när olikheter möts som magi kan skapas, och arbetet för lika rättigheter trots psykiska och fysiska olikheter kan fortsätta gå framåt. Jag ser människan lite som en färgpalett. Vi kommer i flera olika vackra nyanser. Tänk vilka färgsprakande explosioner som kan uppstå om vi kliver in med en öppenhet och acceptans i mötet med varandra.
 
Olikheter är en styrka.
Olikheter berikar.
 
Ditt människovärde och dina rättigheter sitter inte i hur du ser ut eller vad du kan. Det sitter i den du är. Oavsett om vi alla är olika delar vi trots allt samma grundläggande behov. Vi vill bli älskade. Vi vill känna oss inkluderade. Vi vill bli accepterade och respekterade för dem vi är.
 
Idag rockar jag sockorna för allas olikheter.
Idag rockar jag sockorna för alla människors lika värde. Idag rockar jag sockorna för den enskilda individens rätt att få vara precis som den är. Jag tror nämligen att om människor tillåts att vara sig själva kommer vi uppnå en större acceptans kring människors olikheter. Världen blir mer färgsprakande och vänligare.

Kommentarsfunktionen är stängd.