Hem

VÄLKOMMEN TILL HJÄRNKOLL SKÅNE

Hjärnkoll är en ideell riksorganisation som arbetar för att minska fördomar och sprida kunskap om psykisk ohälsa i samhället. Med början 2016 blev NSPH Skåne medlemmar i Riksförbundet Hjärnkoll och fick därmed förtroendet att driva Hjärnkolls arbete vidare i Skåne.

Detta gör vi genom Hjärnkoll Skåne där våra Hjärnkollambassadörer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa, som besöker arbetsplatser för att lära er mer om psykisk hälsa.

Vi riktar oss specifikt mot arbetslivet, vården och skolan samt också för olika typer av tillfällen som mässor, paneldebatter och olika events.

LEVANDE BOK

VAD ÄR LEVANDE BOK?

Levande bok är en kostnadsfri föreläsning av en av våra Hjärnkollambassadörer som kommer till ert bibliotek och berättar ett kapitel ur sitt liv med psykisk ohälsa som åhörare kan ställa frågor efteråt för att öppna upp för samtal kring psykisk ohälsa.

VAD INNEBÄR DET FÖR ER?

  • Ni marknadsförs i samband med att det bokade levande bok besöket sker på våra sociala medier där vi har flera tusen följare.
  • Ni får en kostnadsfri kort föreläsning till värde av 4200 kr för besökare och personal.
  • Ni behöver endast avvara en yta/rum där ”föreläsningen” kan äga rum utan att eventuellt störa övriga i lokalen.
  • Ni får material från oss att lägga upp på er hemsida/sociala medier samt trycksaker som kan finnas tillgängligt hos er vid tillfället. 

Är ni intresserade av att hjälpa till med kunskapsspridning kring psykisk ohälsa för att motverka diskriminering samt förändra attityder i samhället? Klicka på knappen nedan för att anmäla ert intresse och vidare planering.

BOKA DIGITAL FÖRELÄSNING MED NÅGON AV VÅRA AMBASSADÖRER

Våra ambassadörer föreläser utifrån sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa, egen eller som anhörig. Målet är att öka kunskap om och öppenhet kring psykisk ohälsa. 

Håll dig uppdaterad - Prenumerera på vårt nyhetsbrev